Történetünk

SLOW LIFE egy TERMÉSZETKÖZELI ÁLOMHÁZBAN

Sokan vágyunk arra, hogy megépítsük az álomházunkat. A miénk azért épült, hogy élményt, érzéseket adjon nektek.

19 éve alkotunk egy párt. A kapcsolatunk elején sokat jártunk wellness szállodákba kikapcsolódni. Hiába a terülj-terülj asztalkám, a teljes kényelem, a wellness adta lehetőségek, rájöttünk, hogy mi másfajta kikapcsolódásra vágyunk. Elkezdtünk olyan helyek után kutatni, amelyek teljes elszigetelődést nyújtanak, természetközeliek, ahol ketten lehetünk, távol attól a mókuskeréktől, amit csak pörgetünk és pörgetünk… Jártunk tiroli luxus chalet-ban, erdei házban a Dunakanyarban, hegyi villában Nizza felett, tóparti házban nyaralunk minden évben Gyékényesen, hogy a fontosabbakat említsük. Egy ilyen alkalommal jött a hirtelen ötlet: építsünk valamit!

Megannyi tapasztalattal, összegyűjtött ötlettel, praktikummal álltunk neki álmunk megvalósításához. Külföldi kiadású kabinos könyveket rendeltünk, faházas inspirációkat gyűjtve. Mert azt tudtuk, hogy nálunk csakis egy faház jöhet szóba! Bújtuk az internetet, és a világ nászutas lakosztályait, villáit nézegettük hasonló stílusban. Egy mexikói különösen nagy hatással volt ránk, egyszer talán élőben is megnézhetjük majd! Lassan összeállt az elképzelésünk. Egy fodrász, egy sminkes/edző és egy nyugdíjas szerszámkészítő alkotta kis csapat nekilátott, hogy megvalósuljon egy álom, amit úgy hívnak: Aislamiento {ájzlá’mjento}. Magyarul izolációt jelent, elszigeteltséget: egy személy, csoport, dolog elválasztása más személyektől, csoportoktól, dolgoktól. Teljes elszigetelés, minden érintkezés vagy áramlás megakadályozása köztük.

Habár Édesapám (Médea) azt mondta, ezt mi könnyedén meg tudjuk csinálni, időközben kiderült, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket. 2 év kemény munkája van a házban: 35 fokban ugyanúgy dolgoztunk, mint a hóesésben, nem voltak hétvégék, szabadidő, csak az építkezés. Mindent beletettünk, amik mi vagyunk, nagyon jól kiegészítve egymást. A szerkezet és a közművek kivételével minden a mi kezünk munkája, a tervektől a megvalósításig.

A kezdetekkor szinte semmit nem tudtunk a fáról, mint építőanyagról, egyszerűen csak szerettük. Egyedi technikákat kerestünk és alkalmaztunk, hogy minél erőteljesebb legyen a rusztikus hatás, modern elemekkel szerettük volna kiemelni azt. Most már hozzánk járnak tanácsért, ötletekért barátok, ismerősök, sőt, fával dolgozó szakemberek is, és az utcában idegenek állnak meg, hadd jöjjenek be megnézni ezt a kis csodát! Megszámlálni sem tudjuk, hogy az egyes deszkák hányszor mentek át a kezünk alatt, mire elértük a kívánt antikolt hatást, és felkerültek a falra vagy padlóra. Törekedtünk arra, hogy minden anyag, amit az építkezés és a dekorálás során felhasználtunk, természetes legyen, az utolsó villanykapcsolóig. Ami az enteriőrt illeti, az exkluzivitás volt a cél. Valljuk, hogy vendégházunk nem csak ezektől a dolgoktól lett prémium kategóriájú, hiszen legalább annyira fontos a szellemi ráfordítás, az elhelyezkedés, a stílus, a funkcionalitás, a magas minőségű felszereltség, és a harmónia, amelyet ezek együttese ad. Minden kis hibájával büszkék vagyunk rá, különleges atmoszférájú faházat sikerült építenünk. A legapróbb részletet is gondosan megtervezve, belerakva szívünket-lelkünket született meg ez a házikó, hogy érzéseket adjon: békességet, megnyugvást, szeretetet, harmóniát, csodálatot, gondtalanságot, hálát, nyitottságot, lelkesedést, örömöt, ellazultságot, elégedettséget, boldogságot.

Várjuk azokat, akik egy ilyen helyet keresnek a kikapcsolódáshoz. Mert ez a hely azoknak szól, akik értik és érzik, amit ez az egység adhat, akik képesek a teraszon fekve órákig csak az eget kémlelni, akik vágynak arra, hogy picit kiszakadjanak a hétköznapokból, és a nyugalmat keresik, visszatalálva önmagukhoz.

Szeretettel várunk Benneteket!

Arany Médea

Polgár Szabolcs