Környék

VÁRNAK az OUTDOOR ÉLMÉNYEK és GASZTRO KALANDOK

Ha nem csak az édes semmittevés, amire vágytok….

Bízunk abban, hogy a mi kis házunk éppen elég élményt és kikapcsolódást ad ahhoz, hogy ki se akarjatok mozdulni! De ha mégis, nagyon sok lehetőség van a környéken, akár egy kis autókázással is klassz helyek érhetőek el.
Mi évek óta montizunk. Sok letöltött térképünk van, amiket szívesen átadunk nektek, ha ti is a hegyikerékpározás szerelmesei vagytok. Ezen utak többsége gyalog is bejárható: gyönyörű erdők, kiránduló helyek vannak a város mellett. Ha természetközeli élményekre vágytok, az alsóerdő ideális helyszín ehhez. Tavasszal és ősszel gyönyörű színekben pompázik az Azáleás-völgy, ahonnan felsétálhattok a TV toronyhoz. Itt a kávézóban elfogyaszthattok egy frissítőt a gyönyörű panoráma mellett. A város másik felén található a Horhosok útja-túraútvonalak, ill. A Csácsbozsoki Arborétum. Előbbi bringával is elérhető. Ha a vizek rajongói vagytok, akkor ajánljuk a város melletti Gébárti tavat. Bringaúton is kitekerhettek a városból, de gyalog is könnyen elérhető, a tó körbejárható. Nyáron strandolásra, sárkányhajózásra alkalmas, télen korizni is lehet a befagyott vizén. Horgászásra is van lehetőség. A tó mellett található az Aquacity Vízicsúszda- és Élménypark, a Zalaegerszegi Termálfürdő, illetve a Népi Kézműves Alkotóház. Van még egy különlegessége Zalaegerszegnek, a Göcseji Falumúzeum. A Skanzen olyan, mintha egy 19. századbeli göcseji falu lenne: parasztházakkal, gazdasági épületekkel, templommal, kovácsműhellyel és malommal.

Ha extra, de nem extrém élményeket kerestek, többek között az alábbi lehetőségek közül választhattok:

bowling

lovaglás

biliárd

repülés

roller-rent

állatkert/állatsimogató

szabadulós játék

jégcsarnok

További infók: www.zalaegerszegturizmus.hu

Ha nincs kedvetek főzőcskézni, a faháztól 200 méterre van egy étterem, magyaros konyhával (Vándor Vigadó), de a városban találtok a hagyományos konyhától a fine dining konyháig mindent. Ajánlataink: Tannin Resto, Pedro Étterem, Díszpinyt Gasztro Bár, Contrast Cafe Bistro, Belga Étterem és Söröző, O’Connors Pub & Steakhouse, Piccolo Söröző és Vendéglő, Terra Incognita Bistro, Park Pizza, Alibi Pub és Pizza, Pro Vita Reform Étterem, Czukorka, Exkluzív Desszert, Joy Cafe, Mimosa, Kávélabor, Fészek Bisztró és Palacsintázó, Cafe Frei. Némelyik étterem, pizzéria házhoz is szállít.

Amennyiben a városon kívül kirándulnátok, az Őrség, ill. A Balaton tökéletes választás. Egy őrségi kirándulás után térjetek be a Pajta Étterembe egy mennyei ebédre vagy vacsira! Ha haladó kerékpárosok vagytok, az Őrségbe két keréken is letekerhettek tőlünk. Az út felét bringaúton tehetitek meg, közben megállhattok a Vadása-tónál vagy a zalalövői Borostyán-tónál pihenni. Az Őrségben ajánlunk még egy szép tavat, a Hársas tavat. A környezete is gyönyörű, szép erdők közelében van.

Hévíz és a Balaton a Zalaiak körében kedvelt kirándulóhely. Az újonnan épült utakon mindkettő könnyen és gyorsan elérhető. Ha esetleg szeretnétek a Balatonon egy gyönyörű vitorlással a hullámokat szelni, tudunk ebben nektek segíteni! Egy másik irány Zalaegerszegtől, amerre érdemes kirándulni, az Zalakaros. Útközben térjetek be Zalaapátiban a Zöld Elefánt Étterembe, romantikázzatok a Kis-Balatonnál, vagy gyűjtsetek élményeket a Zobori Élmény Parkban! A várostól déli irányba indulva a Budafapusztai Arborétumot ajánljuk úticélnak. Egy igazán festőI hely, különleges fái Európában is ritkaságszámban mennek. Ha megéheztetek, válasszátok a bázakerettyei Bonne Chance éttermet! Az 50 km-es körön belül esik még az előbb felsoroltak mellett Sümeg. Látogassátok meg a Sümegi Várat és ne hagyjátok ki a lenyűgöző panorámájú Terazza Bistro – Bar-t! Spirituális helyet is találtok a közelben, ha erre vágytok: látogassátok meg a Zalaszántói Béke Sztúpát, a Buddhista szentélyt! Itt található Európa legnagyobb meditációs központja. Szívesen adunk részletesebb tanácsokat, ötleteket!